Po prvi put u Srbiji primena sistema tri različita nivoa lakog čitanja

 

Ekspert iz Finske dr Sabira Ståhlberg posetila je Centar za logopediju i ranu intervenciju dr Nestorov. U našem Centru će se, po prvi put u Srbiji, primenjivati sistem tri različita nivoa lakog čitanja (Nivo 1: najlakši, Nivo 2: lakši i Nivo 3: lak).

Logoped dr Violeta Nestorov je istakla da je u zemljama regiona i u Srbiji ovaj koncept do sada bio nepoznat, dok, na primer, u Finskoj i Švedskoj postoji Institut za lako čitanje i sve ovo se već dugo primenjuje. Sve smo to videli u praksi tokom studijskih poseta nordijskim zemljama, a cilj nam je da u Srbiji pružimo što bolju podršku današnjoj deci koja sve teže usvajaju veštinu čitanja. Knjige lake za čitanje su veoma korisne i za decu sa disleksijom i drugim teškoćama u čitanju, kao i decu sa autizmom, ADHD…

Centar za logopediju i ranu intervenciju dr Nestorov je partner u projektu organizacije Pomoć porodici. Projekat su podržali Finnish Literature Exchange- FILI i organizacija Bokpil iz Helsinkija.U Srbiji su projekat podržali Ambasada Finske u Beogradu i Srpsko-finsko društvo Seura.

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*