Međunarodna organizacija za psihomotoriku i relaksaciju OIPR- delegacija Srbije

Primljeni smo u Međunarodnu organizaciju za psihomotoriku i relaksaciju

Želimo da podelimo lepu vest da smo zvanično primljeni u Međunarodnu organizaciju za psihomotoriku i relaksaciju. Na temeljima pionirskog rada našeg mentora dečijeg psihijatra Prof.dr Svetomira Bojanina u oblasti reedukacije psihomotorike i kao rezultat dugogodišnje obrazovne delatnosti organizacije Pomoć porodici i Centra za logopediju i ranu intervenciju dr Nestorov prepoznati smo kao ustanova koja u Srbiji i regionu sprovodi obuku za primenu metode reedukacije psihomotorike, sprovodi tretmane reedukacije psihomotorike i radi na razvoju metode reedukacije psihomotorke i relaksacije.
🌎 Međunarodna organizacija za psihomotoriku i relaksaciju sa sedištem u Parizu je institucija koja radi na unapređivanju reedukacije psihomotrike u svetu. Organizaciju su 1979. godine osnovali Žizel Subiran i Žerar Herman iz Instituta za reedukaciju psihomotorike u Parizu. Ponosni smo što danas sarađujemo sa gospodinom Hermanom i sa gospodinom Subiranom, sinom Žizele Subiran koji su sa kolegama iz ostalih zemalja sveta nastavili da vode ovu organizaciju.
dr Stevan Nestorov i dr Violeta Nestorov, kao zastupnici organizacije Pomoć porodici i Centra za logopediju i ranu intervenciju dr Nestorov ističu da je ovo za Srbiju veliki korak. Pokušaćemo da ovo članstvo i gest velike podrške iskoristimo da podignemo standarde reedukacije psihomotorike na nivo 2023. godine i da nekako nadoknadimo očigledan zaostatak od tridesetak godina.
Učlanjenjem smo prihvatili zajedničke ciljeve zemalja članica:
💚Udruživanje sa reedukatorima psihomotorike i organizacijama za reedukaciju iz svih zemalja i kultura
💚Pružanje doprinosa razvoju treninga i obuka u oblasti reedukacije psihomotorike uz garantovanje kvaliteta sadržaja i metoda
💚Saradnja sa državnim organima sa ciljem podizanja kvaliteta rada u zemlji
💚Unapređivanje primene tretmana reedukacije psihomotorike na osnovu aktuelnih znanja i istraživanja
Info za obuku stručnjaka za primenu metode reedukacije psihomotorike PRONAĐITE OVDE 
O metodi reedukacije psihomotorike PROČITAJTE OVDE 

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*