Održan simpozijum o „ekranizmu“, autizmu i razvojnoj disfaziji

Simpozijum „Specijalna edukacija i rehabilitacija“ održan je u Novom Sadu, a tema je zbog velikog interesovanja, kao i na simpozijumu u junu u Zemunu, bila „Autizam, ekranizam i razvojna disfazija“. Pradavač je bio prof.dr Nenad Glumbić, jedan od najvećih stručnjaka za autizam u regionu.
Skup je otvorio dr Stevan Nestorov u ime NVO „Pomoć porodici“ koja je organizator skupa i on je istakao da je ideja za temu simpozijuma nastala iz prakse jer smo na osnovu praćenja dece koja dolaze na tretmane u Centar za logopediju i ranu intervenciju dr Nestorov došli do zaključaka da je stručnjacima neophodno stručno usavršavanje na ovu temu.
Učesnici stručnog skupa su bili stručnjaci iz ŠOSO „Milan Petrović“, iz privatnih i državnih ustanova iz Srbije, BiH, Republike Srpske, Crne Gore i Hrvatske.
Pogledajte video: EKRANIZOVANA DECA
Stručni skup je akreditovan od strane ZUOV. Zahvaljujemo se partneru i domaćinu ŠOSO „Milan Petrović“, Novi Sad, direktoru Violeti Strahinjević i pomoćniku direktora Dragani Pašćan.
Zahvaljujemo se na poverenju svim učesnicima koji su prisustvovali. Srećni smo što smo uspešno organizovali još jednu korisnu i kvalitetnu edukaciju.

Event Details

Event Venue